top of page
  • Tor

Terningkast 6 - Takk Narvik !


Hva skal man si :) Etter 42 år med tribute til The Beatles opplever vi for første gang terningkast 6. Det skjer i et fullsatt Narvik Kulturhus på selveste Vinterfestuka 2018.

Jeg er så utrolig stolt og glad i dag !

Det har vært en "Long and winding road" for oss i Det Betales å nå dette målet. Som tribute band er man på mange måter et annenrangs band, som ikke spiller egen musikk. For oss har det alltid vært viktigere å underholde publikum, samtidig som vi selv har det ufattelig gøy. Økonomisk er det heller ikke sjakktrekk å spille andres musikk, men vi elsker denne musikken og har tatt den til oss som vår egen. Vi har alltid hatt troen på det vi gjør og følt at vi har noe å formidle, nemlig en av verden kulturskatter gjennom musikken til The Beatles. Da varmer det ekstra godt når man får en slik anmeldelse fra avisen Fremover :

Fantastisk kveld med Beatleslåter

Det ble en fantastisk kveld med fantastiske Det Betales som ga oss det beste av The Beatles. The Beatles´ musikk er en del av menneskehetens DNA, musikkhistorisk viktig og er like relevant som for et halvt sekel siden, så det er et tungt ansvar som hviler på skuldrene til godt voksne eikværinger. Tåler de børa? Til det er svaret et rungende The Cavern-brøl; Ja! Det Betales er et glimrende tributeband, og ingen kopimaskin. Bandet, om ikke med sin nåværende besetning, så rampelyset for 42 år siden, og har siden den gang utviklet seg til å bli et av verdens beste hyllestband – skal man tro kritikerne.

Og uten å ha hørt alle de andre, så er vi tilbøyelig til å bli med i hyllestkoret. På CV´n til skap-drammenserne står mer enn 70 konserter på den legendariske rockeklubben i 10 Mathew Street der Brian Epstein første gang hørte The Beatles i 1961, opptredener i en rekke land, samt plateutgivelser med egne låter.

Det vitner ikke bare om at det betaler seg å gjøre ting grundig, men det skinner skikkelig gjennom at Tor Henning Olsen & Co gjør dette med respekt, kjærlighet, genuin innlevelse og med en god dose humor. Ikke minst med en passe dose velfortjent sjølskryt. Og enda mere trivia og Beatles-fakta. De er ikke de første til å forvalte denne uovertrufne sangskatten. Og ikke de siste. Mest sannsynlig vil musikken til Beatles leve så lenge menneskeheten gjør det. Da er det godt å ha musikalske kontinuitetsbærere som gjengen fra Buskerud. Hyllestindustrien har blitt gigantisk og det finnes vel snart ikke det bandet fra 60-, 70-, og 80-tallet som ikke har et tributtband – band som må slite med at det utløser en sterk lengsel etter originalen og som er dømt til å være kunstens Blag. Som det halvt fiktive bandet The Buggs, som kanskje var det første hyllestbandet som spilte musikken til The Fab Four allerede midt på 60-tallet. Men det er ikke noe B-preg over musikerlaget som knallåpner VU 2018. Om du lukket øynene noen øyeblikk, så var det for oss som er godt grånende

som å være tilbake til tida da Borten ble statsminister på svart/hvitt-TV, vi hørte på «Ti i skuddet» og skivene «Help» og «Rubber Soul» ble spilt igjen og igjen på Garrard AT6-grammofonen. Det sniker seg inn enn tanke: Er kopien bedre enn originalen? Vi lar den smått absurde refleksjonen ligge og konkluderer med en deilig nostalgitripp ned Penny Lane ... eller memory lane, om du vil. En touch av generasjonsopprøret fra 60-tallet den gang verden gikk av hengslene, men først og fremst en gladkveld med høy allsangfaktor presentert og produsert av dyktige, inspirerte og spillesugne instrumentalister som kom for å spille med folk og ikke bare for. Det var kjempestemning fra første akkord på «I feel fine» til avslutningslåten, «Twist and shout.«Synd det ikke var plass til å danse annet enn i setene. The Beatles kom aldri til Norge. Derfor er det ekstra kult at de kom til Narvik i 2018.

Foto : Monia Buyle/Fremover

Tekst : Jan Westby


163 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page