top of page
the-beatles-cartoons.gif

 

Historie:

 

1975 Tor Olsen og Odd Kleven er med i NRK programmet "Ferske fjes"

 

1976 Det Betales blir dannet, av Torleif Thorsell og 3 andre. Singelen Kom Gi meg hånda di / Fra meg til deg blir utgitt på Pære records, og bandet gjør noen konserter på østlandet.

 

1980 Odd Kleven, Tor Olsen, blir invitert med i bandet avTorleif Thorsell, og de tar også med seg trommeslager Tormod Paulsen.

 

1981 Rosekjellern i Oslo, bandet spiller en uke med 5 -6 timer hver kveld. Torleif forlater bandet og Tor Olsen tar over driften. Torleif blir erstattet av Jan Rudolf Pettersen, og senere overtar Arne Eriksen på bass.

 

1983 Liveopptreden på NRK tv i programmet "Husker Du" med programleder Odd Grythe, og platekontrakt med Audun Tylden i Slagerfabrikken.

 

1985 Konsert i Oslo konserthus sammen med Beatles legenden Tony Sheridan. Besetningen er skiftet ut med Jon Pettersen på bass og Erik Jensen på Trommer.

 

1987 Tor Olsen og Odd Kleven legger bandet på is, og fortsetter som duoen The Two of us. De lykkes med å få platekontrakt i London og utga albumet "Back in time" under navnet Marquee i 1990. Da Dagbladet omtalte albumet skrev de : The Beatles fra Drammen er ute med ny plate. Da forsto guttene at uansett hva de kalte seg ville de alltid bli hengende med et Beatles stempel. Fra den dagen var de tilbake for fullt med Det Betales med Tormod Paulsen og Arne Eriksen.

 

1995 Beatlesfestival i Liverpool for første gang med konserter på Caven Club 

 

1999 Konserter i Polen, hvoretter Tormod Paulsen, Arne Eriksen og Odd Kleven forlater bandet etter turne i nordnorge.

Ny besetning, Rolf Øyvind Hæg, Magne Frydenlund, Dag Svartskuren og Øyvind Kristoffersen blir med Tor Olsen på ny turne i nord norge. Uten å ha noe som helst forhold til The Beatles ble de nye medlemmene revet med av Tor's entusiasme, og med intense øvelser, fikk de nye gutta det virkelig til å swinge !

 

2000 Tor melder bandet på til Beatleskonkuranse for liveband i Barcelona, og de reiser for egen regning til Spania for å hente premiepotten på ca 25.000 kr. De andre 5 bandene var spanske og Det Betales havnet sist i konkurransen, men hadde en super opplevelse.

Senere på året spiller de inn Beatles medley 2000

i Hitswille studio i Halden med Thomas Siqveland som produsent. 

 

2001 Via Beatlesfestivalen i Liverpool ble bandet invitert til å spille inn Tor Olsen's hyllestlåt til Lennon "Dear John" i Abbey Road studios i London. Låten finnes på albumet "Norwegians would"

 

2002 Bandet spiller live i programmet"Den store klassefesten"på NRK Tv.

 

2003 I Buenos Aires, Argentina avholdes 2 uker med Beatlesfestival hver høst, og Det Betales ble invitert til komme å spille. For egen regning dro Tor Olsen, Magne Frydenlund, Øyvind Kristoffersen og innlånte Sture Bergmann. 

 

2004 Bernt Michael Johansen blir medlem av bandet som bassist, og erstatter Magne Frydenlund.

 

2007 Det Betales utgir et album med norske poplåter med svenske Peter Nord som produsent. Guri & en Chevy ble en liten hit, og videoen har blitt vist ca 100.000 ganger på youtube. Det finnes flere videoer fra albumet "Har du det bra"  "Det var våre tider" "Månestråle" og ikke minst "Jaqueline" 

 

2008 Bandet utgir dobbeltalbumet "Norwegians Would" og deres versjon av Norwegian wood blir kåret til en av tidenes beste coverversjon gjort av norske artister gjennom tidene. 

 

2009 Låten Jaqueline blir plukket ut til den Polske melodi grand prix finalen, og sammen med et team fra NRK reiser bandet til Warszawa for direkte tv sending.

 

2011 Bandet får invitasjon om å spille i Liverpool sentrum sammen med Beatles legenden Tony Sheridan. Det var 50 år siden utgivelsen av "My Bonnie" og byen vil markere dette.  Mer enn 40.000 entusiastiske engelskmenn var tilstede på konserten.

 

2014 Innspilling av albumet  A Hard Days Night, live i Jukejoint studio Notodden, og unnagjort i løpet av et eneste døgn. ( en ekte A Hard Days Night ) Seansen ble streamet live av NRK og tilbakemeldinger strømmet på fra hele verden. Bandet har også premiere på showet med samme navn i Drammens Teater ( terningkast 5 ) og fortsetter på teatere og kulturhus over hele Norge.

2015   Bandet turnerer Norge med forestillingen Alt fra The Beatles 1966 sammen med Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen. Turneen starter i Sandnes 23. september og de besøker noen av de største kulturhusene i landet. Bandet er gjester i God Morgen Norge hvor de fremfører sin egen versjon av Here There and everywhere som også utgis som single.

2016

Bandet lager ny konsert Beatlemania 1967, hvor musikken fra albumene Sgt. Pepper og Magical mystery tour presenteres.  Høydepunktet på turneen er 2 konserter i Olavshallen i Trondheim sammen med Trondheim symfoniorkester. 

Bandet spiller inn en egen versjon av Getting Better som gis ut som single.

Showbildevariant2.jpg
bottom of page